Over Elsje

2014: Humaan sportmasseur voor NESPG- Rotterdam (Nederland)
2016: Jack Meagher sport therapist for horses- JMI Europe- Chaam (Nederland)

 

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door paarden. Zoals de meesten ben ik begonnen op de manege. Uiteindelijk na een lange tijd had ik een eigen paard, een droom die uitkwam. Helaas liep dit niet altijd van een leien dakje en had het paard regelmatig een blessure.

Omdat ik van toen af aan wou weten waarom dit paard nu een blessure had ben ik me gaan verdiepen in de training van het paard. Welke training is voor mijn paard het beste? Hoe kan ik mijn paard gezond houden maar ook hoe maak ik van mijn paard een atleet? Welke voeding is essentieel voor een paard? En hoe kunnen we het paard niet te kort doen in zijn natuurlijke behoeften maar toch het als nutsdier voor de sport houden.

Door vaak aan de zijlijn te staan kijken hoe paarden bewegen en door zelf een paard te hebben met erg veel spierspanning ben ik in contact gekomen met de Jack Meagher sportmassage.
Toen ik zelf heb ervaren welk effect deze massage had op mijn paard en zijn beweging wilde ik meer te weten komen over deze methode en dus heb ik vervolgens de stap genomen om zelf te leren hoe ik paarden kan behandelen.

Ik ben overtuigd dat deze methode zeer effectief is, maar ben ook overtuigd dat een multidisciplinaire aanpak de juiste is. Ik wil echter dit stukje van de puzzel met veel plezier invullen!